Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

De eerste E-camper van Nederland: “Een leuke en unieke manier van kamperen!”

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

Varsenerveld Ommen 1 februari 2020 om 17:28

De eerste E-camper van Nederland: “Een leuke en unieke manier van kamperen!”

Varsenerveld Ommen

De eerste E-camper van Nederland (van MarketingOost) staat op ons terrein! Motorrijder Wilco kwam vorig najaar bij toeval op ons boerenerf terecht. Aangezien hij zelf op een elektrische motor rijdt, lieten we hem de E-camper zien. Hij besloot de volgende dag direct op pad te gaan met deze bijzondere camper. Lees hier zijn verhaal:

Het Varsenerveld bleek de locatie voor ophalen en terugbrengen te zijn voor de eerste E-camper van Nederland. De camper was net teruggebracht, dus kon ik direct even een kijkje nemen. Het was een opvallend compacte camper, maar alles wat je van een camper verwacht leek erin te zitten en ook nog eens echt 100% elektrisch! Na een kort overleg met het thuisfront besloot ik mijn auto (gratis) achter te laten en de camper voor een paar dagen te huren.

Korte afstanden, maar ook zo weer de weg op
Met de camper kun je geen grote afstanden afleggen, maximaal 120km. Dus na 100km wil je voor de zekerheid wel weer je voertuig aan de lader hebben. Door de snellaad functie (CHAdeMO 50 KWh) kun je de accu binnen een halfuur van 20% naar 90% krijgen. Daardoor waren de laadmomenten eigenlijk meer fijne pauzes, dan obstakels. Het was ook heel handig dat de E-camper op de camping gewoon in het stopcontact kon, doordat er een speciale laadkabel voor 220v meegeleverd wordt. (Instelbaar voor 6, 8 of 10 ampère)

Het reistempo in e-campers ligt niet hoog. Vergelijk het met reizen in een oude Volkswagen-camperbus met benzinemotor: dat gaat ook relaxed. In zo’n dorstige oude VW-bus is de actieradius net als bij elektro-auto’s niet daverend.

Over de camper
De camper is een Nissan e-NV200 met een 22kWH accu, die in 2018 is omgebouwd tot camper. Hij is geschikt voor 2 personen en heeft een keukenblok en een eethoek. Daarnaast beschikt de camper over handige accessoires zoals buitenstoelen, servies, kookspullen en een luifel. De eerste E-camper van Nederland staat gewoon bij ons op het erf en is te huren via: https://www.camptoo.nl/camper/5120/De-eerste-E-camper-van-Nederland

Bijlagen:

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

Deel met je homies!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Become a homie!

Camperforum ofwel camper community!

Hi, leuk dat je er bent. Ben jij een startende camperaar of heb je al jaren lang ervaring in het camperleven? Elkaar inspireren en samen compenseren, is het idee. #resposiblehomie

Dit is een plaats waar camperliefhebbers /vanlifers die tips en tricks kunnen plaatsten of laat je inspireren.

Er staan camper blogs en camper nieuwsberichten op de site ook daar is je mening van harte welkom. Dit camperforum ofwel de community is dus voor en door jullie zelf gemaakt.

Aanmelden