Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Dynamo

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

CamperHomie 17 maart 2020 om 16:54

Dynamo

CamperHomie

Vrijwel elk systeem in je camper heeft voldoende elektriciteit nodig: van het entertainmentsysteem met navigatiesysteem, klimaatregeling en bestuurdersassistentie tot je koelkast. De dynamo, ook wel alternator genoemd, genereert deze elektriciteit en laadt tegelijkertijd de batterij op. Dat maakt de dynamo het kloppende hart van je camper.

De eerste tekenen van een probleem van de dynamo zijn meestal het oplichten van het accu-lampje of startproblemen als de batterij niet voldoende vermogen kan leveren voor de starter. Met een multimeter controleer je of de laadmeter niet defect is. Als de dynamo zelf defect is, bijvoorbeeld door gecorrodeerde geleiders, gebroken contacten of beschadigde diodes, is het voor de leek onmogelijk om de dynamo te herstellen. Maar zelfs als professional kan je beter vertrouwen op een nieuwe dynamo.

Zorg dat je niet met lege batterijen vertrekt. Vervang indien nodig je dynamo.

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

Deel met je homies!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Become a homie!

Camperforum ofwel camper community!

Hi, leuk dat je er bent. Ben jij een startende camperaar of heb je al jaren lang ervaring in het camperleven? Elkaar inspireren en samen compenseren, is het idee. #resposiblehomie

Dit is een plaats waar camperliefhebbers /vanlifers die tips en tricks kunnen plaatsten of laat je inspireren.

Er staan camper blogs en camper nieuwsberichten op de site ook daar is je mening van harte welkom. Dit camperforum ofwel de community is dus voor en door jullie zelf gemaakt.

Aanmelden