Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

schema elektriciteit en meer

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

Eddy Lammens 16 november 2022 om 21:26

schema elektriciteit en meer

Eddy Lammens

L.S.,

Zeer veel van mijn lezers van mijn website https://www.de-magie-van-het-bouwen-van-je-eigen-camper.nl hebben er op aangedrongen om op de pagina ‘elektriciteit’ een schema te plaatsen van de samenhang der onderdelen. Dat schema heb ik gemaakt en wil ik nu onder de aandacht brengen omdat het voor velen één van de moeilijkste onderdelen is als het gaat om keuzes maken en vertrouwen hebben. Het is een belangrijk onderdeel omdat de meest essentiële onderdelen in de camper ervan afhankelijk zijn. Velen willen het dan ook het liefst uitbesteden, maar maken zich daarmee afhankelijk. Dat is niet echt de bedoeling van zelf een camper bouwen. Als je precies begrijpt hoe het werkt kun je het zelf naar eigen inzicht vormgeven. Het schema staat op de pagina Elektriciteit – De uitvoering 1 | De Magie van het Bouwen van je eigen Camper (de-magie-van-het-bouwen-van-je-eigen-camper.nl)

Daarnaast is er het verzoek om naast de plaatjes ook het verhaal van de bouw in woorden te beschrijven om wat meer kleur en emotie aan het geheel te geven. Samen met de rest geeft het wat meer diepte aan de beslissingen die ten grondslag liggen aan de verschillende stappen in het proces. Ook voor mijzelf was dit een reconstructie die nu minder logisch lijkt dan die aanvankelijk was. Er zijn altijd meerdere keuzes maar elke keuze die je neemt heeft consequenties voor het vervolg. Het geeft een inkijkje in het proces. Dit verhaal is opgenomen op de pagina Het bouwproces in woorden – Het eindresultaat | De Magie van het Bouwen van je eigen Camper (de-magie-van-het-bouwen-van-je-eigen-camper.nl)

Aarzel niet om kritisch te zijn en mij hierover vragen te stellen.

Met vriendelijke groet,
Eddy

Erwtje

Hoi Eddy,

Ik zou als aanvulling willen geven om het conversie-handboek van de bus fabrikant te raadplegen. Je kunt dit document vaak gratis bij de voertuig fabrikant vinden. In geval van de Ducato er bijvoorbeeld is een voorbereide connector in de rechter B-stijl waar je al je verbindingen met de auto kunt maken.
https://www.fiatprofessional.com/technical-specifications

succes!

Bijlagen:

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

Deel met je homies!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Become a homie!

Camperforum ofwel camper community!

Hi, leuk dat je er bent. Ben jij een startende camperaar of heb je al jaren lang ervaring in het camperleven? Elkaar inspireren en samen compenseren, is het idee. #resposiblehomie

Dit is een plaats waar camperliefhebbers /vanlifers die tips en tricks kunnen plaatsten of laat je inspireren.

Er staan camper blogs en camper nieuwsberichten op de site ook daar is je mening van harte welkom. Dit camperforum ofwel de community is dus voor en door jullie zelf gemaakt.

Aanmelden