Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Filters

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

CamperHomie 17 maart 2020 om 16:23

Filters

CamperHomie

Je camper is tegelijkertijd je huis en je auto, je woonkamer, keuken en slaapkamer. Het is dus normaal dat er na een tijdje … een luchtje aan zit. Om zuivere lucht naar binnen te pompen installeer je het beste voor je vertrekt een nieuwe interieurfilter. Je kunt nu eenmaal niet altijd met het raampje open rijden.

De interieurfilter zuivert onder andere stof, pollen en vet uit de naar binnen gepompte lucht. Voor je camper kies je het beste een koolstoffilter die ook roet en uitlaatgassen zuivert.
Het goede nieuws is dat je dit ook zelf het interieurfilter kunt vervangen en dus kunt besparen op de kosten van de garage.

Daarnaast zorg je er het beste voor dat ook je oliefilter, luchtfilter en brandstoffilter vervangt voor je vertrekt. Filters zijn meestal goedkoop, maar ze kunnen flink wat kosten in onderhoud besparen.

Om te voorkomen dat roet en metaaldeeltjes de motor beschadigen wordt de olie ook gefilterd. Dit is de taak van het oliefilter. Net als een zeef verzamelt zich dat smerige goedje in het filter wat ervoor zorgt dat het filter uiteindelijk verstopt raakt. Dit zou de werking van de motor kunnen verstoren en zelfs schade kunnen veroorzaken.
Daarom is het belangrijk dat je het filter van tijd tot tijd vervangt. Temeer omdat je met een goedkope oliefilter grote kosten kunt vermijden

Bijlagen:

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

Deel met je homies!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Become a homie!

Camperforum ofwel camper community!

Hi, leuk dat je er bent. Ben jij een startende camperaar of heb je al jaren lang ervaring in het camperleven? Elkaar inspireren en samen compenseren, is het idee. #resposiblehomie

Dit is een plaats waar camperliefhebbers /vanlifers die tips en tricks kunnen plaatsten of laat je inspireren.

Er staan camper blogs en camper nieuwsberichten op de site ook daar is je mening van harte welkom. Dit camperforum ofwel de community is dus voor en door jullie zelf gemaakt.

Aanmelden