Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Uitlaat en katalysator

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

CamperHomie 17 maart 2020 om 16:33

Uitlaat en katalysator

CamperHomie

Bij je rondreis door Europa krijgt de uitlaat van je camper heel wat te verduren. Je uitlaat wordt intensief gebruikt in soms uitdagende weersomstandigheden.
Daarom kijk je voor je vertrekt het beste na of je uitlaatsysteem en vooral je katalysator nog goed functioneert. Omdat de meeste campers op diesel rijden is een goede uitlaat extra belangrijk. Maar wat doet een uitlaat eigenlijk?

Bij de verbranding van het brandstof-luchtmengsel in de cilinders van de motor wordt chemische energie omgezet in warmte en kinetische energie, dat als draaimoment de auto aandrijft. Maar als afvalproduct van dit proces ontstaan ook uitlaatgassen, die deels zeer giftige schadelijke stoffen bevatten. De taak van het uitlaatsysteem is om deze gassen verder te leiden, schadelijke stoffen te neutraliseren en de schokgolven die door de verbranding ontstaan te dempen.

Als je uitlaat overmatige rook of geluiden produceert of als er sprake is van roest, dan is je uitlaat aan vervanging toe. Temeer omdat je met een verroeste uitlaat niet door de APK komt. Je kunt online een goedkope en kwalitatieve demper, lambdasonde of katalysator voor jouw camper vinden.

Bijlagen:

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

Deel met je homies!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Become a homie!

Camperforum ofwel camper community!

Hi, leuk dat je er bent. Ben jij een startende camperaar of heb je al jaren lang ervaring in het camperleven? Elkaar inspireren en samen compenseren, is het idee. #resposiblehomie

Dit is een plaats waar camperliefhebbers /vanlifers die tips en tricks kunnen plaatsten of laat je inspireren.

Er staan camper blogs en camper nieuwsberichten op de site ook daar is je mening van harte welkom. Dit camperforum ofwel de community is dus voor en door jullie zelf gemaakt.

Aanmelden