Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

CamperHomie heeft de duurzame kampeertrends voor 2024

  • CamperHomie

CamperHomie heeft de duurzame kampeertrends voor 2024

Kampeerliefhebbers opgelet, want de duurzame kampeertrends van 2024 zijn bekend!  Van reizen met de camper tot slow travel of reizen met een daktent, dit jaar heeft alles in petto voor elke avonturier. CamperHomie inspireert graag de bewuste kampeerder en dit keer met de trends van 2024.

Reizen met de camper

Een van de meest opwindende kampeertrends van 2024 is zonder twijfel natuurlijk het reizen met de camper. Kamperen met een camper biedt een ongekende vrijheid en flexibiliteit. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je stopt om van het adembenemende uitzicht te genieten.

Met een camper ben je niet gebonden aan hotels of vaste locaties, maar kun je het pad van jouw avontuur volledig zelf uitstippelen. Ook in het jaar 2024 blijft de camper in de vorm van camperbus, buscamper, integraal, half-integraal, populair.

Slow travel

Een andere trend die in 2024 steeds populairder wordt, is slow travel. Steeds meer mensen realiseren zich dat reizen niet alleen gaat om het afvinken van bezienswaardigheden, maar ook om het genieten van de reis zelf. Slow travel draait om het tempo verlagen, de tijd nemen om de bestemming en de lokale cultuur echt te ervaren.

Met een camper kun je op eigen tempo reizen, waardoor je kunt stoppen wanneer je maar wilt en kunt genieten van de verborgen pareltjes die je onderweg tegenkomt. Jouw achtertuin is geen dag hetzelfde. Probeer ook eens een dag off-line te blijven, dat is voor vele al een uitdaging.

 

camper bij een haven

 

Kamperen in de natuur

Kamperen in de natuur is een andere relaxte trend die in 2024 veel aanhangers zal hebben. In een tijd waarin de drukte van het dagelijks leven ons steeds meer opslokt, biedt kamperen in de natuur een ontsnapping aan de chaos.

Je kunt je tent opzetten in prachtige natuurgebieden, ver weg van de drukke steden. Wakker worden met het gezang van vogels, genieten van schitterende zonsondergangen en sterren kijken, daar droom je toch van?

 

Avontuurlijk kamperen

Een avontuurlijke trend steekt de kop op. Er zijn steeds meer apps die ons voorzien van een afgelegen en avontuurlijke plek. De standaard plek op de camping is allang verleden tijd. Er met de camper op uit trekken en wel zien waar je uitkomt is één van die trends, niets vastleggen van te voren en via de app kijken of er ergens in de buurt nog een plek vrij is. Hoe leuk is het om in het donker ergens aan te komen en in de ochtend verrast te worden met een prachtig uitzicht.

 

 

Vanlife

 

Milieuvriendelijkere brandstof

Bij de kampeertrends van 2024 draait het niet alleen om het genieten van de natuur, maar ook om het minimaliseren van onze impact op het milieu. We zien dat steeds meer mensen bewust kiezen voor milieuvriendelijkere brandstoffen, zoals elektrische campers of campers op waterstof. Deze brandstoffen dragen bij aan een schonere en duurzamere leefomgeving.

De reisindustrie is zich steeds meer bewust van de noodzaak om groener te worden, en dit is zeker merkbaar in de wereld van kamperen.

Zware diesels rijden nog wel maar betalen meer. Denk aan milieu-zones, je kunt niet zomaar overal meer terecht met een dieselcamper. Een tussenoplossing van zware diesel naar het elektrisch rijden zou een roetfilter zijn en het tanken van biobrandstoffen. Enkele tankstations in Nederland hebben de HVO brandstof.

Alle HVO-brandstoffen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Bijvoorbeeld van plantenresten, landbouwafval en zelfs afgewerkt frituurvet. HVO is een soort diesel, maar dan hernieuwbaar en duurzaam. We noemen het ook wel biodiesel. Voor veel voertuigen kun je zowel hydrotreated vegetable oil als diesel gebruiken.

 

Reizen met een daktent is een kampeertrend

Een andere opkomende trend die in 2024 steeds meer terrein wint, is het gebruik van daktenten. Met een daktent heb je een fantastische manier om te kamperen, omdat ze een comfortabele slaapplek bieden en tegelijkertijd minimale ruimte innemen. Ze zijn makkelijk te installeren en af te breken, waardoor je snel kunt starten met jouw avontuur.

Met een daktent kun je op de meest afgelegen plekken kamperen, terwijl je nog steeds, als je dit goed weet in te richten, geniet van alle gemakken van thuis.

 

Camper huren in plaats van kopen

Tot slot zien we in 2024 een opvallende verschuiving van het kopen naar het huren van campers. Veel mensen willen graag kamperen, maar willen niet vastzitten aan de kosten en het onderhoud van een eigen camper. Het is tevens een handige manier om te ontdekken welke camper of manier van reizen nu echt bij je past.

Camperverhuurbedrijven en camperverhuurplatformen spelen hier handig op in en bieden een breed scala aan campers aan die kunnen worden gehuurd voor een bepaalde periode. Dit stelt reizigers in staat om eenvoudig te wisselen tussen verschillende kampeermogelijkheden en te genieten van de vrijheid van het reizen met een camper, zonder zich zorgen te hoeven maken over langdurige verplichtingen.

2024 wordt weer absoluut het jaar van de kampeerliefhebber. Of je nu kiest voor reizen met de camper, wat langzamer te reizen, te genieten van de natuur. Alles is goed. Dus waar wacht je nog op? Bereid je voor op een onvergetelijk kampeerseizoen en maak je klaar voor de reis van je leven!

Heb jij nog een trend die wij niet weten? Geef gerust jouw trend door onder dit artikel.

Foto header: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.