Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

CamperHomie maakt tweede camping groener.

  • CamperHomie

CamperHomie maakt tweede camping groener.

De camperverkopen explodeerden de verkoopaantallen: in mei steeg het aantal nieuw verkochte campers met maar liefst 59,1 procent, hiermee dus ook de uitstoot. Niet alleen in Nederland zitten de cijfers in de lift, want in heel Europa worden sterk stijgende verkoopaantallen genoteerd, zo blijkt uit de kentekenregistraties. Kamperen was nog nooit zo populair! – BOVAG

CamperHomie is het eerste camperplatform in Europa dat kamperen milieuvriendelijker maakt. Dit doen zij door middel van een bewustwordingscampagne. Op de website staat een calculator, waarmee de camperliefhebbers kunnen berekenen hoeveel CO2 ze uitstoten tijdens hun reis.

Vervolgens kan deze een donatie achterlaten. De donaties gaan naar één van de twee gekozen projecten, Olivijn zand of zeewier. Deze twee natuurlijke producten binden CO2 aan zich. De donateur krijgt na de donatie een toffe sticker toegestuurd en kan zo laten zien dat hij of zij een steentje bijdraagt aan een CO2-reductieproject.

Missie

Stap voor stap de wereld een beetje groener maken is de missie van CamperHomie. Dit doen zij door de kampeerders bewuster te maken van het feit dat ze een gemene deler hebben, namelijk de uitstoot van benzine, diesel of gas.

De ondernemers

Twee zussen willen het verschil maken om de duurzame kant van het ‘ Vanlife’ te belichten. Zij vinden dat bedrijven een positieve bijdrage zouden moeten leveren aan de samenleving en de planeet. De sociale en duurzame missie van het bedrijf hoort centraal te staan, dit is het ondernemen van nu.

Een duurzame community

CamperHomie is een inspirerend platform voor en door bewuste camperliefhebbers. Reizigers, zelfbouwers, beginners en avonturiers: iedereen kan terecht bij deze eigentijdse online community. Eindelijk is er één plek waarop alles wat te maken heeft met het camperleven samenkomt en je nu ook samen CO2 kan compenseren, dit doen ze dus op een verrassend natuurlijke wijze.

Met de donaties van de community kan CamperHomie bijvoorbeeld een pad aanleggen of een parkeerplaats volstrooien met het Olivijnzand. Dit magische steentje heeft alleen CO2 en regenwater nodig en daarmee begint het proces dat verwering heet, en wordt CO2 dus permanent verwijdert. Het voedt zelfs de grond!

Dreams do come true!

Vorig jaar heeft CamperHomie een wandelpad aan kunnen leggen bij camping Buitenland in Zeewolde.

Dit jaar mochten zij strooien op kampeerterrein de Lievelinge. Hier ligt nu een pad voor een geheel gerecycled huisje wat voorheen nog in gebruik was als horecaterras. Tevens heeft deze camping Olivijnzand bij de speelplaats gelegd, met de knipoog naar de volgende generatie.

 

Wil jij ook meedoen aan een reductie-project –>> www.camperhomie.com/compenseer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.