Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

De elektrische camper wint terrein.

  • CamperHomie

De elektrische camper wint terrein.

In 2020 kwamen de elektrische campers al in het nieuws. De elektrische camper wint terrein! Daar worden wij blij van. Er worden records verbroken met de camperverkoop, gezien de cijfers van het afgelopen jaar. Dan is het nog mooier dat er een camper met elektrische aandrijving aan toe wordt gevoegd! 

Het bedrijf CamperfiXX is niet nieuw in deze business. Ze bouwen al jaren de Fixxter en de Fixxter XXL, compacte 4 of 5 persoons campers met dieselaandrijving.

De elektrische varianten, e-Fixxter en e-Fixxter XXL, zijn nu op de markt gekomen. Een groot voordeel van deze elektrische campers is, dat je geen last hebt van milieuzones in grote steden.

Vele varianten mogelijk

Wist je dat de e-Fixxter en de iets ruimere e-Fixxter XXL worden gebouwd op de elektrische versies van Peugeot Expert, Toyota Proace, Opel Vivaro en Citroën Jumpy?

Deze varianten worden gebruikt omdat het accupakket, van deze vier nagenoeg identieke auto’s, groot is. Volgens de WLTP-norm van het basisvoertuig bedraagt de actieradius zo’n 330 km.

Je staat dus maar een half uurtje te wachten bij een laadpunt, en dan is deze al 80% opgeladen. Dat betekent dat als je in Nederland op pad gaat, deze elektrische camper nauwelijks beperkingen geeft. Een raodtrip in één dag naar Zuid Frankrijk lukt echter niet.

Samenwerking met VDL Bus & Coach

Kracht door samenwerking. Dat is de basis van VDL Groep. VDL ziet het als een kans om samen te werken met CamperfiXX.  De eerste bestellingen zijn inmiddels binnen. Gemiddeld verkoopt Camperfixx zo een 50 diesel bussen per jaar. De verwachting is dat dit aantal ook in elektrische versie besteld zal worden.

 

Bed elektrische camper van Camperfixx

 

Over het interieur is goed nagedacht.

De e-Fixxters zijn voorzien van een ruime kast, een praktische keuken, een tafel, een RDW goedgekeurde slaapbank en wat extra opbergruimtes. Zo is er zelfs ruimte voor een chemisch toilet. Voor sommige onder ons een item wat niet mag ontbreken tijdens de reis.

Uniek voor een compacte camper: het bed is geheel vlak en de breedte bedraagt maar liefst 135 cm. De maximale bedlengte bedraagt 210 cm.

De e-Fixxter is bijna net zo groot als een flinke personenauto. Een tweede personenauto is hierdoor overbodig en dit scheelt weer in de kosten. De XXL versie is 35 cm langer. Daarmee heb je wel iets meer kastruimte, meer leefruimte en een grotere koelkast. Dit model is zelfs in te richten als flexwerkplek.

Beide campers zijn heel wendbaar, dit omdat de wielbasis van de XXL niet langer is. Het is een ideale vrije tijd auto voor een weekendje er op uit, bijvoorbeeld surfen of fietsen. Je hebt alles bij je!

Elektrische camper van Camperfixx

Wat betaal ik voor de e-Fixxter?

Het basisvoertuig van de elektrische camper kost net iets minder dan € 50.000, afhankelijk van de uitvoering. De ombouw bedraagt net geen € 21.000 zodat een kant en klare e-Fixxter ongeveer € 70.000 incl. btw kost.

De XXL versie is slechts een fractie duurder. Dit lijkt op het eerste gezicht een fors bedrag maar vergeet niet dat de ‘brandstof’ kosten voor een elektrische auto relatief laag zijn en je betaalt geen wegenbelasting.

De heer Anno Huidekoper is zelf een fervent kampeerder en enthousiast over CamperfiXX. Hij schreef dan ook dit gastblog voor CamperHomie.

Zelf enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Je kunt Anno bereiken via [email protected] of www.fixxter.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.