Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Milieubewust rijden met een elektrische camper!

  • CamperHomie

Milieubewust rijden met een elektrische camper!

Muisstil en dus nog meer genieten van de natuur om je heen…

Elektrische auto’s zijn al enige tijd op de markt. Maar het aantal elektrische campers is nog maar op twee handen te tellen. Benieuwd welke campers op dit moment verkrijgbaar zijn? Wij hebben er drie voor je op een rij gezet.

1. Nissan e-NV200 Camper

Nissan komt met een trendy retro kleur mintgroen – wit camper: de Nissan E-NV200 Camper. De camper is ontwikkelt in Spanje en is uitgerust met een groter accupakket van wel 40 kWh. Nissan geeft aan dat je zeker zo’n 280 kilometer met de electrische camper kunt rijden. Er is een Chademo-snellaadaansluiting aanwezig en volledig volgens de NEDC-norm. Toppertje voor binnen de EU. Het dak van de camper kan openklappen en hij heeft een kleine keuken. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg campings of camperplaatsen met stroom. Dus opladen en rijden maar…!

2. I.D. Buzz Cargo camper, Volkswagen

Hoe krijgen ze het toch voor elkaar. Ook deze Volkswagen heeft weer een nostalgische vorm. Volgens Volkswagen zal de Cargo worden uitgerust met een accusysteem dat het voertuig een bereik van bijna 550 kilometer moet geven met een volledige acculading. De I.D Buzz Cargo camper zal in 2020 verkrijgbaar zijn. Deze heeft tevens zonnepanelen op het dak om nog meer kilometers te kunnen toeren.

3. Dethleffs

De Duitse campergigant Dethleffs is ook begonnen met het produceren van een elektrische camper. Dit studiemodel van Detleffs is iets minder gracieus van uiterlijk omdat het helemaal bedekt is met zonnepanelen. Het mag er niet uit zien maar het is natuurlijk wel reuze handig. Want met deze oppervlakte van 31 m2 zou stroom op moeten leveren voor een actieradius van ongeveer 280 kilometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.