Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Eerste groene missie van CamperHomie geslaagd!

  • CamperHomie

Eerste groene missie van CamperHomie geslaagd!

CamperHomie maakt eerste camping groener!

Adventures are calling, so is nature! CamperHomie heeft een missie, Samen de wereld stap voor stap groener maken.

Een jaar geleden in maart 2020, ontstond het idee om de natuur een handje te helpen door CO2 uitstoot te reduceren. CamperHomie reduceert CO2 via de partners greenSand en The Seaweed Farmers. Olivijn zand en zeewier zijn twee natuurlijke elementen wat CO2 aan zich bindt.

CamperHomie vraagt een donatie om de CO2 uitstoot te compenseren. Met het Olivijn zand maken zij onder andere campings groener en steunen de zeewier boerderij van The Seaweed Farmers.

CamperHomie voor bus van Evan

 

Hoe compenseert CamperHomie de CO2 uitstoot?

Hoe dan? horen we je denken. Eigenlijk vrij simpel. Voor het Olivijn zand hebben zij een enthousiaste kampeergelegenheid nodig welke graag ‘groen’ wilt zijn of doen. The Seaweed Farmers kunnen met de donaties de zeezwierboerderijen opschalen.

Met de donaties voor het Olivijn zand kan CamperHomie bijvoorbeeld een pad aanleggen of een parkeerplaats vol strooien met het Olivijn zand.  Door het zand wordt er direct CO2 verwijdert, doordat het zand CO2 aan zich bindt. Wanneer dit in aanraking komt met regen, verweerd het nog sneller. Het voedt zelfs de grond!

 

Olivijn zand op tafel

 

Half april jl. was het zover, dreams do come true! CamperHomie kwam in contact met camping Buitenland te Zandpol. Een heerlijke “layed back camping”.

Zij doen al veel om groener te zijn. Op de daken van de ‘BuitenBar’ en de toiletgebouwen, vind je zonneboilers, ze halen het vlees bij de natuurslager voor diervriendelijk, duurzaam, meukvrij en grasgevoerd natuurvlees en gebruiken duurzame verf op basis van water en lijnolie.

Daarbij zijn ze aangesloten bij ‘The Greenkey’ dat is een internationale keurmerk voor duurzame bedrijven.

Met de donaties van de community heeft CamperHomie op deze camping een pad aan kunnen leggen met 3000 kg kilo zand. Dit verwijdert 2400 kg CO2! Dit staat gelijk aan 48 vakanties van 3 weken op deze camping.

Wandelpad camping Buitenland

 

Wat was dat een mooie dag. Melanie en Mariëlle vonden het zelfs een emotionele dag. Zo gaaf om te zien dat een idee werkelijkheid wordt! Camping Buitenland heeft er ook echt een feestje van gemaakt. Ze hebben het pad geopend en geproost op een groenere wereld. Samen moeten we het doen!

Één reactie op "Eerste groene missie van CamperHomie geslaagd!"

  • Wat een mooie dag. Ik was erbij. Heerlijke opening van het seizoen en een te gek duurzaam initiatief. Op naar meer campings!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.