Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Elektrisch kamperen; Tonke gaat er ook voor!

  • CamperHomie

Elektrisch kamperen; Tonke gaat er ook voor!

Tonke speelt slim in op de vraag van de huidige kampeermarkt, namelijk de mogelijkheid van het elektrisch kamperen . Tonke is al jaren bekend als een gerenommeerd camperbouwer.  Ze toveren een Volkswagenbus zo om naar een nieuw paleis op wielen. Waar Tonke zich onder andere als bedrijf in onderscheidt is dat zij de keuken zo in de camperbus bouwen dat de keuken naar buiten gedraaid kan worden. Dit geeft de mogelijkheid om buiten te koken en het geeft gelijk wat meer ruimte binnen in de bus. 

 

Tonke gaat elektrisch

Voor TONKE is het al jaren een grote wens om een nieuwe serie met EV campers te gaan maken. Zij hebben dan ook al naar alle nieuwe en bestaande voertuigfabrikanten gekeken. Zo vinden ze het ene voertuig te zwaar voor de Europese markt, het andere voertuig juist weer te licht. Tonke heeft al jaren verkering met Volkswagen maar vinden dat ze niet snel genoeg schakelen, en Volkswagen ontwikkelt momenteel voertuigen die te licht en/of klein zijn (T7 en ID Buzz). Tonke kiest voor een nieuwe relatie en gaat voor het nieuwe model bij Mercedes-Benz!

Mercedes-Benz bouwt de prachtige, volledig elektrische EQV. Tonke heeft dit model mogen testen en wilde ‘m niet meer inleveren. Wat een geweldig rijdend voertuig! Hij heeft een zeer grote 100kWh accu (90kWh efficiënt), dus range is niet snel meer een probleem. De radius welke Mercedez aangeeft wat je met dit model kunt halen in 360 km.

Tonke vindt de bus prachtig afgewerkt, echt op Mercedes-Benz niveau. Navigatie, infotainment, alles gaat perfect en intuïtief. Er is zelfs (voor relatief weinig geld) volledige luchtvering beschikbaar.

 

Mercedez EQV
bron Mercedes Benz

 

 

De Tonke EQV

Tonke heeft het idee om de Tonke EQV pas in het voorjaar te lanceren, dan zijn namelijk de foto’s gemaakt en is de website aangepast. Hetgeen wat je al op de website kunt vinden is de prijslijst.

Toch verkopen ze deze bussen al volop, er is veel vraag naar. Tonke beschikt over een eigen productiehal. Dit keer hebben ze het anders aangepakt en productieplaatsen in de Mercedes-Benz fabriek gereserveerd. Daardoor kunnen ze snel leveren.

Ze verkopen de EQV als twee varianten;

  1. als ‘weekender’ met een grote slaapbank over de volledige breedte (en optioneel een keuken achter bij de klep)
  2. als volledige camper met meubels en draaikeuken zoals je die kent uit de Tonke VAN.

 

De prijzen die zij aan kunnen bieden liggen lager dan de dealerprijzen, en daar bovenop hebben ze ter introductie een extra “pre-order” aanbod als u voor 31/12/2021 een bestelling plaatst. Nieuwsgierig? Lees hier meer. 

Kijk hier voor meer elekrische mogelijkheden om mee te kamperen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.