Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Elektrische camper huren; Let’s LEAVV

  • CamperHomie

Elektrische camper huren; Let’s LEAVV

Wat, een elektrische camper huren? Ja, dit kan via verhuurbedrijf  LEAVV. Zij verhuren elektrische camperbusjes! De elektrische camper wint terrein! Er worden records verbroken met de camperverkoop, gezien de cijfers van het afgelopen jaar. Dan is het nog mooier dat er een camper met elektrische aandrijving aan toe wordt gevoegd. Klimaatbewust en zorgeloos op roadtrip door Europa!

UTRECHT – Steeds meer mensen zijn zich bewust van de negatieve klimaatveranderingen wereldwijd en zijn er toe bereidt iets tegen te doen. Dat concluderen Charlotte van Geel en Robbert van Goethem, eigenaren van de startup LEAVV, op basis van vele discussies- en initiatieven die gestart worden omtrent klimaatverandering.

Vooral het bewustzijn van de huidige klimaatontwikkelingen bij jongvolwassenen groeit sterk, aldus Van Goethem. Sinds deze week worden er elektrische campers verhuurt met vertrek vanaf mei 2021.

Ontstaan van LEAVV

Van Geel: “Zelf reis ik erg graag en het liefst zo duurzaam mogelijk. Nu op vakantie gaan al bijna een jaar vrijwel niet meer kan, was reizen met een camper de afgelopen tijd zo ongeveer de enige optie. Gedurende een zoektocht naar een huurcamper kwam ik er al snel achter dat er vrijwel geen aanbod is in verhuur van milieuvriendelijke campers”.

Daarom besloot ze zelf het heft in handen te nemen en ontstond het idee om elektrische campers te gaan verhuren. Ze vond een enthousiaste compagnon in Van Goethem en vervolgens ging het balletje rollen. Beiden hebben uitgebreide ervaring in de toerisme- en hospitality branche.

Roadtrips met elektrische camperbusjes

De busjes zijn compact, maar van alle gemakken voorzien. Het zijn Peugeot E-Expert L3 modellen, geleverd door Peugeot Haaima te Leeuwarden. Ombouwbedrijf Camperfixx vermaakt ze tot campers. Van Geel: “Er is goed nagedacht over een efficiënte indeling en we bieden handige extra’s aan om onze dienst compleet te maken”.

Mensen vinden het vaak nog erg spannend om elektrisch te rijden, zeker naar het buitenland, zo stelt Van Geel. De camperbusjes hebben een accucapaciteit van 75 kWh en een actieradius van 330 kilometer. “Natuurlijk kun je niet in één keer een hele grote afstand afleggen, maar op vakantie gaan – gaat ook om de reis zelf: lekker roadtrippen. Er zijn steeds meer snellaadpalen te vinden in Europa.

Hiermee laad je de camperbus in ca. 30 minuten weer op. En op deze manier ga je ook nog eens ‘groen’ op reis”, zegt Van Goethem.

 

elektrische camper LEAVV
Foto LEAVV elektrische camperbus

 

Ook worden er mobiele opladers meegegeven om bijvoorbeeld op de camping te gebruiken. De snelheid van het laden is dan echter zeer laag. “Het is gewoon net even dat kleine extraatje om bijvoorbeeld ’s nachts wat extra op te laden. Ook zijn er steeds meer campings die hierop inspelen en voorzien zijn van laadpalen. Hier zijn handige mobiele apps voor beschikbaar”, aldus van Geel.

De naam LEAVV

LEAVV is een combinatie tussen de Engelse woorden ‘leaf’ (blad van de boom) en ‘leave’ (vertrekken; verwijzing naar reizen en op pad zijn). “Wij dragen graag ons steentje bij om mensen bewust te maken van de positieve impact op het klimaat door te kiezen voor ‘groene’ voertuigen. Dit hoeft niet duur of minder leuk te zijn! Samen werken we aan een toekomst waarin onze kinderen ook nog kunnen genieten van deze prachtige planeet”. Een camperbus is te huur vanaf € 90 tot € 145 per dag in het hoogseizoen.

Al zin om in een milieuvriendelijk camperbus te kamperen? Reserveer dan nu via LEAVV.com 
Wil je liever eerst in een gewone camper het vrije leven ontdekken? Lees dan, Camper huren, dit zijn 7 handige tips.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.