Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Iets nieuws aan de Haak(s)!

  • CamperHomie

Iets nieuws aan de Haak(s)!

Dat de campers trendy zijn weten we nu, veel ouderen gaan graag op pad met de veel gekochte Hymers en Fiats. De jongeren kopen de tweedehands camper of bus en geven er een eigen draai aan. Grotere merken komen met kleinere uitgaves en kleinere merken komen met grotere uitgaves. Kamperen met de camper is hip.
Zo komen er tevens nieuwe initiatieven. Duurzaam is ook een trend en laat dat nou een mooie combi zijn voor de HAAKS Camper! Een prachtig én Nederlands initiatief. Wij vertellen je er meer over!

HAAKS camper

Vele van ons kennen het wel, we zijn op reis met ons huis op wielen, we vinden een prachtig plek en daar staan we. Meestal pakken we de fiets of benewagen om er op uit te trekken. Maar wist je dat dat met een HAAKS camper niet hoeft?. Deze zet zijn “module” weg en je rijdt met de auto waar je heen wilt. Daar hoeven we niet meer over na te denken.

De “module” strekt zijn benen en wordt vervolgens volledig automatisch waterpas weggezet. Doordat het dak omhoog geklapt wordt, creëer je nog meer ruimte in je paleis. Er zit een douche en toilet in én in het dak is er ruimte om te slapen, bovenin een bed van 180×200. Daarnaast is er de mogelijkheid om van de bank beneden een eenpersoons bed te maken.

Credits: HAAKS.

Een camper opgebouwd uit duurzame materialen

Bij de heren van HAAKS wordt geen plastic gebruikt, de camper is veelal opgebouwd uit duurzame materialen. Hout is het primaire bouwmiddel en zo gemaakt dat het 25 jaar (rotvrij) mee moet gaan. Dan rijden de zonnepanelen mee voor schone energie en kan men inductie koken. Óf je flapt de achterklep open en zet je ordinaire BBQ buiten.. dat heeft ook zo zijn charmes.

Een kort interview met de bedenkers;

1. Hoe is het idee ontstaan?

“Wij zijn naast ondernemers beide natuurliefhebbers en enthousiaste kampeerders. In het verleden zijn we onafhankelijk van elkaar zowel met tenten, caravans als campers op vakantie geweest. Wat opvalt is dat je met een tent het dichtste bij de natuur komt terwijl het reiscomfort van een camper natuurlijk ook geweldig is. Nadeel van met de camper weg is dan meteen ook weer het voordeel; je sleept altijd alles mee. Je zou dus eigenlijk het voordeel van een tent (buiten leven) willen combineren met dat van een caravan (een basiskamp hebben) en dat van een camper (onderweg flexibel, relatief snel overal kunnen staan). Daarnaast merkten wij dat luxe campers en caravans vaak een gesloten cocon worden t.o.v. de buitenwereld. De ramen zijn vaak zelfs getint en de materialen zijn minder natuurlijk (chroom, marmer achtige plastics etc) wij wilden een alternatief bieden wat een fijn leefklimaat biedt en alle voordelen van de reeds bestaande kampeermiddelen combineert.

2. Waarom is HAAKS duurzaam te noemen?

“Tijdens de ontwikkeling van een Haaks Camper is continu gekozen voor het meest werkbare alternatief wat de kleinste belasting heeft op de wereld. De onderdelen komen vanuit de directe regio en zijn gecertificeerd. De opbouw is betimmerd met accoya, een houtsoort die verduurzaamd is op een milieuvriendelijke manier. De vloer is bekleed met kurk en plastics worden zo goed als niet gebruikt. Dit alles om een zo prettig mogelijk leefklimaat te creëren. In de unit zelf zijn voor een comfortabel verblijf geen fossiele brandstoffen nodig. In energie wordt voorzien door de zon. opslag in accu’s met een capaciteit van 4 kwH. Je kunt dus volledig Off-Grid recreëren. Op dit moment zijn de meest voordehand liggende keuzes voor de krachtbron van de auto benzine, LPG/CNG of diesel. Wel er voor gekozen sowieso om de CO2 uitstoot van de eerste 100.000 km te compenseren. Mocht er een beter alternatief zijn dan kan hier altijd voor gekozen worden.“

3. Is de productie van Haaks campers in Nederland?

“Haaks Campers bouwt vanuit Oss.”

4. Hoe gaan jullie het in de markt zetten? Via Fiat?

“De camper is bij ons te bestellen en zal dan vervolgens samen met jou samengesteld worden. Hierbij is het ook mogelijk om gebruik te maken van je eigen auto of bus. Je zit dus niet perse vast aan Fiat, mocht je een 4×4 iveco, mercedes of zelfs een waterstof vw  hebben dan is dit ook mogelijk. Op dit moment is de levertijd voor een Haaks camper 6 maanden.”

5. De camper is dus op maat gemaakt: ook in kleur aan de buitenkant?

“In principe werken we met hout wat geaccitileerd is. Daardoor heeft het geen nabewerking meer nodig en daarmee ook geen onderhoud. De kleur kan aangepast worden, maar daarmee wordt het hout bewerkt en dus is het gevoeliger voor onderhoud.”

Duurzame camper Haaks

6. Werken jullie met interieurbouwers of voeren jullie alles zelf uit?

“Het gehele interieur wordt n.a.v. 3D modellen door een cnc frees gemaakt. Door deze manier van werken wordt een strak passend geheel gemaakt en zijn we flexibel in het doen van kleine aanpassingen.”

Nog wat feitjes over Haaks campers

  • De twee persoonscamper weegt 3050 kilo.
  • Op dit moment zijn onze campers uitgerust met een Fiat Ducato 2.3 multijet met 150 pk diesel motor. Andere opties zijn mogelijk, mocht je bijvoorbeeld graag een 4×4 aandrijving of andere wens hebben kan dit ook.
  • Standaard uitvoering is diesel, LPG, CNG of zelfs elektrisch en waterstof behoren ook tot mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de website van HAAKS.

Haaks campers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.