Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Volkswagen toont een nieuwe elektrische camper: Type 20

  • CamperHomie

Volkswagen toont een nieuwe elektrische camper: Type 20

Afgelopen week heeft Volkswagen tijdens een congres in California een nieuwe elektrische camper geïntroduceerd. Een Volkswagen Type 20 wel te verstaan. Wij vertellen je alles over dit prachtig staaltje werk.

https://www.instagram.com/p/BzbVCCDnwV9/

Volkswagen Type 20, de elektrische T2-camper

Deze elektrische Volkswagen camper stamt af van de Volkswagen T2. Oftewel de tweede generatie van het VW-busje dat geproduceerd werd tussen 1969 en 1979. Laten we eerlijk zijn: dit model is toch wel een van de meest iconische modellen dat de Duitse autofabrikant ooit gemaakt heeft. Vandaag de dag is dit type busje vooral razend populair op social media kanalen als Instagram en Pinterest. En natuurlijk Marktplaats!

https://www.instagram.com/p/BzgqRLrFZ83/

Elektrische Volkswagen camper

De conceptversie dat geïntroduceerd is, is in feite een busje uit 1962. Echter is het hele binnenwerk gemoderniseerd. De verbrandingsmotor heeft plaats moeten maken voor een 10 kWh-batterij en 120-pk elektromotoren.

Meer technische snufjes

Deze moderne Volkswagenbus is voorzien van meer nieuwe technische snufjes. Zo hangt er boven het stuur een tablet. Daarnaast is er dankzij gezichtsherkenning geen sleutel meer nodig.

Cool fact: het Volkswagenbusje is voorzien van experimentele schokdempers van Porsche!

Nog een cool fact: achterin liggen twee elektrische skateboards. Deze worden door het busje opgeladen.

Als het gaat om het design van het busje dan zie je her en der natuurelementen terugkomen. De velgen en spiegelhouders lijken bijvoorbeeld op takken of wortels.

https://www.instagram.com/p/BzgZXD4pYNs/

Jammer maar helaas

Toch moeten we je teleurstellen. Deze elektrische camper zal helaas niet in productie worden genomen. Dit model is namelijk gemaakt om te vieren dat Volkswagen zo’n twintig jaar geleden in Silicon Valley kwam. Toch komt er in 2022 waarschijnlijk wel degelijk een elektrische camperbus op de markt: de ID Buzz. Zie deze bus als een moderne incarnatie van de Volkswagen Transporter.

Wij zijn benieuwd: heb jij ervaring met elektrische campers? Laat het ons vooral weten hieronder in de reacties of deel jouw ervaringen op ons camperforum. Vinden wij leuk!

Fotocredits: Engadget

2 reacties op “Volkswagen toont een nieuwe elektrische camper: Type 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.