Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Duurzaam is een hot topic, hoe bewust ben jij?

  • Camper Homie

Duurzaam is een hot topic, hoe bewust ben jij?

Duurzaam is een hot topic. Plof even neer in een luie stoel en laat je gedachte eens gaan hoe bewust jij eigenlijk met het milieu bezig bent. Als je alles nagelopen hebt, ben je dan al heel ver of denk je; ik kan nog meer doen maar weet niet goed wat?

Ontspullen

Wanneer we op pad zijn met ons rollend huis zijn we onbewust al bezig met een moderne trend “het ontspullen”. Zo veel nemen we niet mee onderweg. We hebben tevens met een bepaald gewicht te maken wat we mee mogen nemen. De tiny footprint waar men het altijd over heeft is dan dus al snel gemaakt. We nemen genoegen met genoeg en creëren al onbewust een leven met wat werkelijk belangrijk voor ons is. Nou dat is al één, dat gaat lekker.

Iedere motivatie is anders

Als camperaars of kampeerders zijn we veel in de natuur te vinden. De motivatie om de wereld een stukje groener te krijgen is uiteraard voor iedereen verschillend. De ene vindt het belangrijk dat de bijen populatie weer gaat groeien, de ander wordt vegetariër zodat de dieren kunnen blijven leven.

Thuis scheiden we zelf al afval, gooien we bijvoorbeeld het afwaswater bij de planten en het water van de droger vangen we op om de toilet door te trekken. Het zijn kleine dingen om wat aan het milieu te doen. Wij zijn van mening dat we geen wereldverbeteraars willen zijn, maar hebben wél sterk het gevoel dat we wat bij willen dragen aan de maatschappij als het om groen gaat.

Bewust van je CO2 uitstoot

Samen de wereld een beetje bij beetje groener krijgen is voor CamperHomie de missie. Als we gaan rijden met onze trots op wielen dan zijn we niet de schoonste wat duurzaam vervoer betreft. We stoten nogal wat CO2 uit met zijn allen. Op onze website kun je berekenen wat je per trip uitstoot aan CO2.

Daarom is CamperHomie voor jullie op zoek gegaan om dit samen te kunnen compenseren. En nee, we gaan het probleem niet oplossen maar tóch kan je op jouw manier een bijdrage leveren. CamperHomie wil je hier heel graag bij helpen.

Dit kan heel simpel; met jouw bijdrage compenseren wij de CO2 voor jou! Wij steunen met jullie donatie een van de twee groene doelen namelijk. (volledige €10,-);

1. Greensand;

Zelf kan je direct strooien tegen CO2, met je eigen strooipakket. Wanneer je onderweg bent kun je direct je gereden kilometers (deels) compenseren! We zouden het leuk vinden wanneer je een foto of filmpje op de site willen zetten met jullie verhaal erbij. En #responsiblehomie zodat we de groene community kunnen laten groeien!

2. The Seaweed Farmers;

De doelstelling is om CO2, fijnstof, NOx, nutriënten, chloride en andere opgeloste stoffen uit het water te filteren, de circulaire economie te stimuleren en duurzame bewustwording bij eenieder te vergroten. Dit doen zij door het opschalen en uitbreiden van de zeewier boerderijen. Het aanbieden van workshops en lezingen, en door het opstarten van onderzoeken naar bijvoorbeeld bioplastic uit zeewier. Een duurzaam proces dus.

Deze jonge en zeer gedreven ondernemers hebben duurzaam hoog in het vaandel staan en de zeeboerderij naar een next level gebracht! Het idee om de wereld nog een stuk groener te krijgen smaakt naar meer, dus hebben ze de website o.a. omgeturnd naar het Engels (The Seaweed Farmers) om zo een breder publiek bereiken en in de toekomst zelfs in heel Europa boerderijen te kunnen plaatsen. Wij kunnen ze hierbij helpen en daarom ondersteunt CamperHomie deze stoere en innovatieve ondernemers.

Het bedrag van €10,- komt voort uit het gemiddelde van wat men ongeveer uitstoot op een camperreis per jaar.

Het is belangrijk voor ons te weten waar je wilt dat jouw donatie heen gaat. De donatie gaat snel en gemakkelijk via Watt’s app. Nadat we jouw keuze weten, versturen we je een betaal verzoek. Wanneer je ons laat weten waar de sticker heen kan, sturen we deze (na betaling) zo snel mogelijk naar je toe.

Help jij ons mee?

Één reactie op "Duurzaam is een hot topic, hoe bewust ben jij?"

  • Ik ben er wel bewust van en probeer mijn footprint altijd zo klein mogelijk te houden. Neem al mijn rommel gewoon weer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.