Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Een festival roadtrip met de camper: 7 tips

  • CamperHomie

Een festival roadtrip met de camper: 7 tips

Met de zomer in aantocht beginnen we weer volop met het maken van vakantieplannen. Toch? Een tripje met de camper naar de Ardennen, een roadtrip door Europa of gewoon simpelweg een lang weekend met de camper naar Zeeland. De mogelijkheden zijn eindeloos! Maar heb je er al eens over nagedacht om bijvoorbeeld eens een roadtrip te maken en diverse festivals te bezoeken? Wat ons betreft een prima en super leuk idee!

Bijkomend voordeel: je hoeft niet in een snikhete tent in de volle zon wakker te worden. Bovendien heb je heel je hebben en houden bij je in de camper! Hoe comfortabel is dat! In dit blog hebben wij zeven festivals in Europa op een rij gezet die beslist de moeite waard zijn om met de camper te bezoeken!

Festival tips met de camper

1. INmusic Festival – Zagreb, Kroatië

INmusic festival in Zagreb is nog een relatief nieuw festival. De eerste editie vond namelijk plaats in 2006. Dit festival vindt plaats aan de oevers van het meer van de Kroatische hoofdstad. Je vindt hier voornamelijk artiesten in de indie rock-, heavy metal- en electronica- artiesten. Het festival vindt plaats van 24 tot en met 26 juni!

https://www.instagram.com/p/BwHE7xfH7zh/

2. Glastonbury Festival – Pilton, Verenigd Koninkrijk

Wist je dat Glastonbury het grootste openluchtfestival ter wereld is? Naast dat je er uiteraard voor de meest toffe rock- en popconcerten van grote bands en artiesten terecht kunt. Kun je je ook amuseren met bijvoorbeeld circus-, dans-, cabaret, en andere voorstellingen. Er vinden maar liefst 400 optredens op Glastonbury plaats! Let wel: dit festival is enorm! Zo worden er jaarlijks meer dan 150.000 tickets verkocht.

Tip: wil je dit festival (dat in juni plaatsvindt) bezoeken? Wees er dan snel bij, de tickets zijn in een mum van tijd uitverkocht. Het festival vindt plaats van 26 tot en met 30 juni.

Roadtrip camper

Credits afbeelding: Andrew Allcock

3. Rock Werchter – Werchter, België

Een feestje bij onze buurtjes: Rock Werchter in België! Rock Werchter is een rock- en popfestival dat ieder jaar plaatsvindt in het dorpje Werchter. Het festival werd voor het eerst gehouden in 1975. Inmiddels is Rock Werchter uitgegroeid tot een van de grootste festivals in België. Het festival duurt vier dagen: van 27 juni tot en met 30 juni. Artiesten die er vorige edities hebben opgetreden zijn onder andere: Metallica, Radiohead, Björk, Moby, Massive Attack, Coldplay en R.E.M. Super cool dus!

4. Roskilde Festival – Roskilde, Denemarken

In het hoge Noorden vindt in de eerste week van juli het Roskilde festival plaats. Als je een groot liefhebber bent van rock-muziek, dan is dit hét festival waar je moet zijn. Roskilde is namelijk een van de grootste rockfestivals van Europa. Cool fact: de opbrengst van het festival gaat naar een goed doel. Roskilde vindt plaats van 29 juni tot en met 6 juli.

Roadtrip festival camper

5. Melt Festival –  Gräfenhainichen, Duitsland

Liefhebbers van rock en electronica kunnen deze zomer het beste een roadtrip maken naar Melt Festival in Duitsland. Melt wordt ook wel een electronisch muziekwalhalla genoemd. De grote DJ’s van de wereld zijn onder andere op dit festival te vinden. Je kunt er dan ook beslist tot in de late (of vroege) uurtjes uit je dak gaan. Cool fact: de muziekprogrammering van dit festival loopt tot 7 uur in de ochtend.

De omgeving van dit festival is vooral wat het zo bijzonder maakt. Het terrein is namelijk de oude koolmijn ‘Ferropolis’. De immense kranen staan hier nog altijd uitgestald als een soort openluchtmuseum. Jaarlijks komen er zo’n 20.000 bezoekers op dit festival af. Een stukje kleinschaliger dus dan bijvoorbeeld Lowlands! Het festival vindt van 19 tot en met 21 juli plaats.

https://www.instagram.com/p/BxnPe5uo5-0/

6. Sziget Festival – Boedapest, Hongarije

Ben je een echte muziekliefhebber? Dan heb je vast en zeker al eens gehoord van Sziget. De afgelopen jaren is dit festival enorm in populariteit gestegen. Logisch, want het festival vindt in augustus plaats op een eiland in de hoofdstad Boedapest. Daar kun je maar liefst een hele week lang begin augustus (!) genieten van geweldige muziek, een geweldige sfeer, mensen en heerlijk eten en drinken. Als het gaat om de muziek dan is er voor ieder wel wat wils.

7. Lowlands – Biddinghuizen

Een festival in eigen land. Lowlands is voor ons één van de leukste festivals in Nederland. De sfeer, mensen en het omvangrijke programma zorgen ervoor dat menig man (55.000 in totaal) dit mooie feestje jaarlijks bezoeken. Niet voor niets is het festival vaak al binnen enkele minuten uitverkocht.

Het leuke aan Lowlands is dat je alleen weekendtickets kunt bestellen. Je bent dus drie a vier volle dagen onder de pannen. Het voelt hierdoor ook heerlijk familiair aan. Het festival heeft overigens speciale camperplekken waar je kunt verblijven. Mét of zonder elektriciteit. Daarnaast zijn er plekken voor campers van bijvoorbeeld 7,5 of 10 meter lang. Lowlands bezoek je van 16 tot en met 18 augustus.

Festival roadtrip

Genoeg festival inspiratie in ieder geval voor de aankomende zomer! Welk festival zou jij graag willen bezoeken? Laat het vooral weten hieronder in de reacties! Wij hebben ook nog een aantal tips voor je op een rij gezet als het gaat om camper accessoires die je beslist mee moet nemen.

 

Foto credits helder; www.vanlifecustoms.com/chads144sprinter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.