Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

The Seaweed Company: (zeewier?) wie zijn dat?

  • CamperHomie

The Seaweed Company: (zeewier?) wie zijn dat?

Wie zijn The Seaweed Company?

The Seaweed Company is een bedrijf opgericht in 2018 door Joost Wouters en Edwin Sneekers.

Ze houden zich niet alleen bezig met het kweken van zeewier. Ze combineren unieke biologische en technologische expertise om het zaaien, kweken, oogsten en verwerken van zeewier te integreren. Hierdoor zijn ze in staat om gecertificeerd zeewier op open zee te telen en zeewier te produceren in de hoeveelheden die nodig zijn om CO2-te reduceren.

De aanpak van The Seaweed Company is om solide bedrijfsmodellen te bouwen die vitale ecosystemen aanwakkeren, met positieve financiële, ecologische en sociale impact. Zonder gebruik te maken van land, zoet water of kunstmest.

De doelstelling van The Seaweed Company

De doelstelling is om CO2, fijnstof, NOx, nutriënten, chloride en andere opgeloste stoffen uit het water te filteren, de circulaire economie te stimuleren en duurzame bewustwording bij eenieder te vergroten.

Dit doen zij door het opschalen en uitbreiden van de zeewier boerderijen. Maar ook door het ontwikkelen van TopHealth Plants-assortiment (landbouw, tuinbouw, weilanden, bodem). Deze vervangt fossiele brandstoffen en giftige bestrijdingsmiddelen.

Tevens dragen ze bij aan de economie en welzijn in de wereld, doordat de boerderijen en het ontwikkelen van de producten voor veel gezinnen werkgelegenheid met zich meebrengt. Dit is dus win-win-win!

 

The Seaweed Company

 

Hoe werkt dat dan?

Door het groeien van zeewier in vervuild water wordt het water niet alleen verrijkt met zuurstof maar onttrekt het ook overtollige nutriënten. Zoals Nitraat en Fosfaat en verschillende opgeloste metalen en mineralen. Tijdens de groei van het wier dient het niet alleen als filter van het water maar heeft het een grote rol in het behoud van het lokale ecosysteem en stimulering van biodiversiteit.

De zeezwierboerderijen in India, Ierland, Marokko en Nederland absorberen tegenwoordig ca. 450 ton CO2 per jaar. De biostimulant van TopHealth Plants verhoogt het gehalte aan organische koolstof (SOC) in de bodem met maximaal 15 tot 25% in 3 jaar, bovenop het vervangen van meststoffen en pesticiden op basis van fossiele brandstoffen.

De diersupplementen welke ze hebben ontwikkeld hebben onlangs een verbeterde Feed Conversion Ratio (FCR) laten zien bij varkens, koeien en pluimvee met minimaal 10%, waardoor de voerafdruk aanzienlijk wordt verminderd.

Een fantastisch circulair proces

Zeewier-oplossingen zijn van nature circulair. The Seaweed Company streeft naar een regeneratieve, natuur positieve waardeketen met een minimale voetafdruk. Producten op basis van zeewier bieden tal van voordelen voor mens, dier, bodem en plant. 

Door over te schakelen op alternatieven voor zeewier, is er minder behoefte aan bestaande processen en productie die rijk zijn aan fossiele brandstoffen. De mineralen uit de alg worden gebruikt als basis voor biologische meststof. 

Ja, ik ben geïnspireerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.