Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Wildkamperen is in Portugal per heden verboden

  • CamperHomie

Wildkamperen is in Portugal per heden verboden

Portugal is een land waar wildkamperen lang gedoogd werd. De jongeren hebben het reizen met de camper(bus) ook ontdekt. En gelijk hebben ze, heerlijk om die vrijheid van reizen te ervaren.

In het jaar 2020 zijn, mede vanwege de coronacrisis, een recordaantal campers verkocht. Goed nieuws! Dat vertaalt zich naar topdrukte in de camperwereld. Dit betekent dat nog meer campers op pad zullen gaan in Europa. De regels worden hierdoor waarschijnlijk per land aangescherpt.

Wildkamperen is voor sommige het mooiste wat er is. Wat is er nou mooier om wakker te worden op een plek die je zelf uit hebt gekozen? Waar je niets hoeft te betalen en heerlijk rustig kunt overnachten.

 

Portugal
Wildkamperen mag niet meer in Portugal.

 

Wildkamperen is per heden verboden in Portugal

Per januari van het jaar 2021 heeft de regering moeten besluiten dat wildkamperen verboden is in Portugal. Campers mogen vanaf heden helaas alleen parkeren of overnachten in daarvoor bestemde gebieden. De ambtenaar Patrícia Gaspar voegde er ook aan toe dat, voor degenen die geen respect hebben, de boetes die tot nu toe zijn opgelegd “wegens onnodig parkeren en andere onregelmatigheden ” blijven bestaan.

Het wildkamperen wordt in Portugal nu als een milieumisdrijf gezien, en wordt bestraft met een boete tussen 200 en 36.000 euro, aldus de Nationale Republikeinse Garde. Dat is niet mis. Voor de bestemming van dit geld kunnen we wel wat leukers verzinnen!

Regels van wildkamperen

Zolang je alle regels van het vakantieland in acht houdt, moet dit geen probleem zijn. Tijdens het wildkamperen is het netjes als je sowieso je afval opruimt en niet teveel buiten zet.

Vaak worden de behoeftes van wildkampeerders teruggevonden onder een hoop wc-papier. Dit is geen fraai gezicht kunnen we je vertellen, en met 30 graden plus wil je de geur ook niet ruiken. Haha. Ruim je troep op, en graaf een gat om je behoeft te doen. Deze maak je vervolgens weer dicht en het papier neem je mee.

Vooral in het zuiden van Portugal is het druk met campers

De Algarve in Portugal is een bekende bestemming onder toeristen en vooral onder jongeren. Het staat bekend om de te gekke surfspots. In de Algarve het zuiden van Portugal werd al veel gecontroleerd op wildkamperen door de lokale politie.

 

credits foto;Julia Solonina

 

De bevolking vond dat er teveel van die busjes en campers kwamen te staan. Veel campers zijn te vinden aan de verschillende stranden in het land, met name in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. We hebben zelfs vernomen dat de campers bekogeld zijn. Nou dat is niet echt gastvrij, wel een teken dat de lokale bevolking het meer dan beu is.

Waar mogen we nu dan wel met de camper staan?

Je mag kamperen op de aangewezen camperplaatsen of campings. Daar zijn er talloze van in Portugal dus dat moet goed komen. Via onze blog ‘handige apps voor onderweg’ kun je vast een app vinden die je kan helpen bij het vinden van een mooie camperplaats of kampeerplek.

 

Camper en caravanpark Tapadinho

 

7 Tips van de vanlifers zelf;

  1. Orbiturcampings
  2. Camper en caravanpark Tapadinho, midden Portugal
  3. Castelo de Vide, Portalegre, Portugal
  4. Quinta Sao Jorge- Evora
  5. Salema Eco Camp, Surf en Nature- Budens
  6. parking Murtosa, Aveiro, PortugalCitadel, Bragança, Portugal
  7. Ecoparque Do Outão- Setubal

 

Heb jezelf nog geen camper maar wil je deze manier van reizen wel eens ervaren? Dan kun je eerst een camper huren. In Portugal zelf zijn ook een paar leuke partijen om een camper te huren.

  Snailhouse Campervan

   Fly and Surf

   Indie campers

Laat ons jullie favoriete plekjes weten onder dit bericht.

Foto header:Karol Stefanski Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.