Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Rondreis langs vijf originele campings in Nederland

  • CamperHomie

Rondreis langs vijf originele campings in Nederland

Een rondreis langs vijf originele campings in Nederland. De bus in laden en vol energie op zoek naar avontuur in de Nederlandse natuur.

Bewustwording, eco-toerisme, duurzaamheid, ecologisch verantwoord, kleinere voetafdruk, klimaatneutraal… Het zijn termen die de afgelopen tijd steeds vaker tegenkomt en CamperHomie juicht dit zeker toe! 

Wereldwijd wordt er meer en meer aandacht besteed aan de toekomst van onze planeet en toeristische aanbieders spelen hier gretig op in. Duurzame initiatieven laten zich graag zien in Nederland én Europa. Duurzaam vakantie vieren is namelijk niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor jouw groene hart en the next generation!

CamperHomie wilt zo vaak mogelijk het nuttige met het plezierige combineren dus hebben een rondreis samengesteld met campings die een originele setting hebben en een stapje harder lopen voor Moedernatuur.

In dit blog staan een hoop duurzame tips en weetjes om je weer wat bewuster te maken. Er staan kleine doch doeltreffende acties welke we gezamenlijk makkelijk kunnen uitvoeren, zodat we bij kunnen dragen aan een groenere wereld. Niets doen kan altijd nog!

De rondreis is dit keer in eigen land. Nederland heeft zoveel te gekke campings. De rondreis ziet er als volgt uit.

 

  • Gelderland, Vuren | Kampeerterrein de Lievelinge

  • Utrecht, Bunnik | Buitengoed de Boomgaard

  • Noord Holland, Bloemendaal | Camping de Lakens

  • Drenthe, Zandpol | Camping Buitenland

  • Gelderland, Groesbeek | Camping bij Ons

Gelderland, Vuren | Kampeerterrein de Lievelinge

Deze camping is een beleving op zich. Er heerst een ongedwongen sfeer, er zijn genoeg kampeerplaatsen en er zijn hele mooie aparte creatieve huisjes. Echt een one of a kind camping.

Deze plek is voor zowel jong als oud. ‘s avonds kunnen alle kids in de hottub. Er is een zweefmolen en ze kunnen marshmallows maken bij het kampvuur.

Overdag pak je je handdoek en neem je een duik in het zwemmeer.

Verwacht geen ‘normale’ nette keurige camping met haagjes en regels. Regels maak je hier zelf en dat gaat heel goed!

Haarweg 6, 4214 KL Vuren

Weetje 1: Volgens Wakker Dier stoot één koe jaarlijks net zo veel broeikasgassen uit als één auto die ruim anderhalf keer de aarde rondrijdt. Voor elke kilo vlees is ontzettend veel water en voer nodig.

 

Sfeerbeeld de Lievelienge

 

camping de lievelinge
credits foto’s camping de Lievelinge / fotograaf Chris Heijmans

Utrecht, Bunnik | Buitengoed de Boomgaard

De parel van Utrecht. De camping ligt verborgen achter hoge dennenbomen. Achter die bomen vind je het best bewaarde geheim van Utrecht. Op Buitengoed de Boomgaard beleef je het ultieme buitengevoel: vrijheid, ruimte en een heerlijke ontspannen sfeer. Dit landgoed was ooit een appelboomgaard. Er is veel groen en er staan vele unieke accommodaties op het terrein. Je kunt je kampeermiddel kwijt op het gras of op een camperplaats.

De stadscamping in het groen. Je kunt afkoelen in de zwemvijver en slingeren als tarzan zelf. Behoefte aan stads vertier? Dan ben je in een half uur met de fiets of een paar minuten met auto of trein in Utrecht.

Parallelweg 9, 3981 HG Bunnik

Weetje 2: Deze rondreis hebben we samengesteld met campings welke voldoen aan de voorwaarde van The Green Key’. Dit kun je zien als een keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche.

Deze bedrijven zetten net een extra stapje om duurzaam bezig te zijn en verdienen het dan ook om te shinen op een platform als deze.

 

Camping Buitengoed de Boomgaard


credits foto’s; camping Buitengoed de Boomgaard

 

Noord Holland, Bloemendaal | Camping de Lakens

In Noord Holland snuiven we de gezonde zeelucht op! Camping de Lakens ligt aan de kust en midden in het duingebied. De ruige elementen van de kust zorgen voor een ontspanning die je nergens anders vindt.

Deze gave camping heeft niet alleen stoere activiteiten, je kunt er ook heerlijk ontspannen in de wellnessbus. Een dagje surfles aan het strand, een dag terras liggen in Haarlem, het kan allemaal. De hoofdstad is vanaf deze camping goed te bereiken, uiteraard is het prachtig om in Amsterdam te zijn.

You can be letterlijk blown away bij de Noordzee, dus zorg dat je altijd een goed pakket kleding bij je hebt.

Zeeweg 60, 2051 EC Overveen

Camping de Lakens


credits; foto’s beach camping de Lakens

 

Een besparingsweetje: De stichting ‘Nationale week zonder vlees’ vertelt wat de positieve impact is wanneer je 1 dag minder vlees per week eet.

Per jaar scheelt dit:

  • 1 maand douchewater
  • gemiddeld 1740 gram CO2-uitstoot
  • 1 maand werk voor een boom

 

Drenthe, Zandpol | Camping Buitenland

Dit is zonder twijfel een van de leukste campings waar je ooit bent geweest! Je waant je de gehele dag in een soort van festivalsfeer. Ze kleuren heerlijk buiten de lijntjes. Je mag vaak zelf je plek kiezen en er zijn geregeld activiteiten welke je niet gelijk op een camping verwacht.

Er is voor elk wat wils; Een Bugtub, een zwembad, kampvuren (met vuurschaal ook op de plek!), muziek èn goed eten. Ook leuk; de zelfbouw woningen op het terrein. De dorpjes in de nabije omgeving zijn wat saai, maar die heb je dan ook niet nodig als je je een paar dagen op Camping Buitenland waant.

 Stieltjeskanaal 14, 7764 AJ Zandpol

Olivijn zand pad
credits foto’s; camping Buitenland

 

Opruim weetje; CamperHomie heeft op deze camping (achterin tussen de yurt en de tipi tent) een pad aangelegd met Olivijn zand. Dit pad verwijdert 2400 kilo CO2. Dit staat gelijk aan ongeveer 48 vakanties van drie weken op deze camping.

We hebben dit kunnen doen door donaties van de community. De community bestaat uit allerlei kampeerders maar hebben 1 ding gemeen, zij compenseren de CO2 uitstoot van de reis. Olivijn zand verwijdert CO2. Benieuwd hoe? Dat lees je hier.

 

Gelderland, Groesbeek | Camping Bij Ons

Geweldige camping, op een prachtige plek, mooi aangelegd (geen vakken of hokjes) ruime plaatsen en mooi en schoon sanitair. Leuke ontspanningsruimte/ bar met terras.

Voor de mensen zonder eigen kampeermiddel zijn hier geweldige leuke en speciale overnachtingsmogelijkheden. Echt top! Dit is een camping zoals kamperen bedoeld is. Geen vaste hokken maar plekken in de natuur. Naast de ongeveer 40 kampeerplaatsen zijn er 16 originele accommodaties, de meesten daarvan zijn uniek, ze hebben deze zelf ontworpen, gemaakt en ingericht.

Ben je met de kids dan kunnen zij zich prima vermaken en ben je samen dan zijn er ook mogelijkheden volop!

Op de camping zijn verschillende relaxplekjes, bankjes, hangmatten en picknickbanken te vinden. Natuurlijk is er ook een speeltuintje voor de allerkleinste kinderen met een zandbak, glijbaan en een uniek VW T1 klimrek.

Cranenburgsestraat 178, 6562 LV Groesbeek

 

Camping Bij Ons

credits foto’s; Camping Bij Ons

 

Minder lang douchen weetje; Als we voortaan maximaal 5 minuten douchen bespaart Nederland ieder jaar 120 miljoen m3 water en 450 miljoen m3 aardgas, dus € 600 miljoen! Een gemiddeld huishouden kan anderhalf jaar lang koken op het gas dat het jaarlijks bespaart door maximaal 5 minuten te douchen. Bron Milieucentraal.nl

Koud douchen is ook een goed alternatief, daar wagen steeds meer helden zich aan.

Nog wat eenvoudige tips voor onderweg wat je zou kunnen doen;

afbeelding CamperHomie Met stip op 1, je kunt je reis compenseren met de partners van CamperHomie! Je leest hier hoe.

afbeelding CamperHomieProbeer wat eerder of later in het seizoen op vakantie te gaan, dan heb je vaker een plaats. Of je reserveert gewoon dan ben je zeker van een kampeerplek.

afbeelding CamperHomieMocht je voor je roadtrip door Nederland een camper willen huren of kopen dan kun je vooraf speuren op verschillende sites of deelplatforms. Er zijn zelfs al elektrische campers te huur. Nederland is al vrij rijk aan oplaadpunten om het elektrisch reizen toegankelijker te maken.

afbeelding CamperHomieWanneer je met je camper aan het kamperen bent, zorg er dan voor dat je het schoner achter laat dan je gekomen bent! Mocht je toevallig gereedschap ingepakt hebben, draai dan bijvoorbeeld nog een schroef aan van het bankje wat scheef staat naast je kampeermiddel.

afbeelding CamperHomieSuper leuke tip, wanneer je geen vervoersmiddel zoals een fiets mee hebt genomen, dan kun de steden eens gaan ontdekken per elektrische scooter via bijvoorbeeld een deelplatform zoals Go sharing scooter. Of misschien een fietstocht Baja Bikes.

afbeelding CamperHomieShop local. Hoe leuk is het om de lokale producten te ontdekken en te proeven. Je ziet en proeft misschien  die je nooit hebt gezien of gegeten, én je steunt hiermee de lokale economie.

afbeelding CamperHomieVergeet je katoenen tas niet, dit vervangt een hoop plastictassen.

 

REDUSE * REUSE * RECYCLE

 

Handige tip; neem een draagbare solar douche mee. Wanneer je deze in de zon legt en de camping heeft geen sanitaire, dan kan jij wel warm douchen!

Wanneer je deze rondreis hebt gedaan, laat je dan even weten hoe je het hebt gehad? Van meer eco tips worden we ook blij, dus houd je niet in. Je kunt reageren onder dit blog.

2 reacties op “Rondreis langs vijf originele campings in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.