Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Zelf bus ombouwen tot camper; waar begin ik?

  • CamperHomie

Zelf bus ombouwen tot camper; waar begin ik?

Vanlife is hot! Wil je zelf een bus ombouwen tot camperbus? Een bus ombouwen naar een camperbus is aantrekkelijk omdat je de isolatie, indeling en inrichting geheel naar eigen inzicht en kampeerervaring kan realiseren. Je kunt de bus zelf gaan ombouwen of je zoekt iemand die de bus voor je ombouwt.

Het leven als een digital nomad wordt steeds populairder. Hoe tof is het om te kunnen reizen en werken tegelijk. Tegenwoordig is het heel makkelijk te doen met de huidige digitale oplossingen. Je moet er alleen wel even de durf voor hebben!

Als je tijd en geld genoeg hebt kun je het nog helemaal zelf gaan uitstippelen en bedenken hoe dit moet. Gelukkig zijn er al enthousiastelingen die dit proces reeds voor je hebben doorlopen. Deze avonturiers hebben de ombouw ervaringen vastgelegd in een E-book zodat jij je kan focussen op de avonturen die komen gaan in jouw camperbus.

De meest eenvoudigste manier om een zelf een bus te bouwen

Er is een vreselijk handige manier op de markt waar je zelf je bus samen kunt stellen of alvast je interieur kunt bouwen maar dan virtueel.

Je leert om binnen enkele minuten professioneel ogende 3D-camperlay-outs te maken met vanspace 3D. Sleep componenten, wijzig het formaat, verplaats ze en pas de details aan totdat alles precies goed past.

Vergelijk je ideeën die in je hoofd zitten snel met nauwkeurige bestelwagensjablonen en vooraf gebouwde ontwerpcomponenten. Moet de gootsteen naast het bed of de kachel? Heb je het grotere busje nodig? Slechts één manier om erachter te komen! Voor een klein bedrag heb jij jouw ontwerp zo te pakken.

↪️  Start hier met het bouwen van jouw ideale camperbus  ↩️

Nu hoef je alleen nog maar opzoek naar een passend exemplaar en rijden maar!

Denk voor jezelf goed na of je dit bestaan wilt.

Via de social media wordt het heel romantisch weergegeven maar wees reëel en bereid je voor dat het ook eens minder rooskleurig kan zijn. Om ervaring op te doen kun je bijvoorbeeld al beginnen in eigen land. Trek er eens een paar maanden op uit en ontdek wat dit leven met je doet.

Mocht je de bouw van de bus uit willen besteden dan kun je via de vrienden van Google vast een ombouwer vinden. Een goede bekende hierin zijn bijvoorbeeld Camperpioneer en Camper en Co. Zij zijn de gelukkige die van hun hobby hun werk hebben gemaakt.  Camperpioneer bouwt niet alleen bussen om maar zij bouwen ook Tiny houses.

 

View this post on Instagram

Deze maandag zijn we begonnen met het leggen van de vloer❣️📐 Nu de vloer erin ligt, toont de camper direct huiselijker aan. Zó leuk!🙌🏼 Ik heb ook nog een leuk weetje over de camper van Audrey💡 De camper van Audrey wordt een Stealth Camper, dat betekent dat hij niet herkenbaar is van de buitenkant als camper🚐 maar eruit ziet als een gewone bedrijfsbus die wel is voorzien van camper voorzieningen zodat je overal onopgemerkt kan overnachten🤭🌳 Heb jij wel eens van een Stealth Camper gehoord? #camperbouw #selfbuildcamper #opelcamper #vanbuild #stealthcamper #stealth #stealthcampervan #vanlife #diyvanconversion #diycampervan #camperpioneer #pioneercamper #camper #camperlife #campervan #buscamper #krimpenerwaard #bergambacht #camperhuren #vanrental #camptoo #huurcamper #goboony #nkc

A post shared by Camper Pioneer (@camperpioneer) on

 

Ja je gaat ervoor; zelf je eigen camperbus bouwen!

Er zijn verschillende facebook groepen waar je je bij aan kunt melden. Die groepen bevatten allemaal leden die hetzelfde willen als jij! Zij kunnen je snel en gemakkelijk adviseren in wat jij misschien nog zoekt of mist.

Wij geven je alvast een paar onmisbare tips:

Tip 1: Denk goed na over de indeling. Er zijn verschillende mogelijkheden van indeling. Zoek goed na wat bij jouw situatie past.

Tip 2: Ga voor een goede accu in de camper. Met een huishoudaccu kun je vaak zo’n twee dagen vrij staan zonder dat je de accu op hoeft te laden. Wil je langer off the grid? Kijk dan naar zonnepanelen voor op dak. Dan ben je langer zelfvoorzienend.

Tip 3: Isoleer je camper goed. Zo blijf je ook warm met wat lagere temperaturen. Bovendien voorkomt het ook condensvorming. Een bus met voldoende ventilatie is zeker aan te raden.

Tip 4: Lees de Inrichtingseisen (kampeerauto/camper) goed door zodat je weet dat je goed zit!

Tip 5: Huur anders eerst een camper zodat je weet of het überhaupt iets voor jou is.

Tip 6: Kijk even bij Vanspace 3D of een buscamper iets voor je is

Succes met bouwen! We geven je graag tips over je camper accessoires voor je verdere inrichting.

Tip 1:  By Nomads

Kay en Esther. Hun hart gaat sneller kloppen van prachtige roadtrips, toffe hikes en kamperen onder de sterren. Zij hebben een E-book uitgebracht met alle tips en tricks. Gratis te downloaden op de site van By Nomads.

Tip 2:  Jantina Scheltema

is een enthousiaste avonturier en inspireert je met haar boek én E-book om op reis te gaan. Ze helpt je graag verder met tips en tricks en vraagt een kleine bijdrage voor haar kennis.

Tip 3:  Wander Rebel

Shamira en Niels (en poes Saartje) reizen wat af. Shamira is al op jonge leeftijd begonnen met ondernemen. Zij heeft het duurzame leven hoog staan en blogt er op los. Zij hebben een eigen E-book uitgebracht met alle tips en tricks.  Te downloaden op de site van Wander Rebel.

Inspireer andere en zet jouw tips in het in topic “camper restyle”

Heb jij nog leuk tips voor ons? Je reactie is welkom onder dit blog.

Photocredits header: unsplash

5 reacties op “Zelf bus ombouwen tot camper; waar begin ik?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.