Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Wifi op reis of onderweg met de camper

  • CamperHomie

Wifi op reis of onderweg met de camper

Wanneer je op reis bent of onderweg met de camper is het hebben van een betrouwbare internetverbinding tegenwoordig een must. Kan jij nog zonder wifi op vakantie? Een wifi verbinding is tijdens het reizen met de camper niet meer weg te denken. Tegenwoordig zijn er ook veel mensen die onderweg remote werken en zo hun geld kunnen verdienen. Dan heb je goed stabiel wifinetwerk nodig.

Er zijn verschillende opties beschikbaar om verbonden te blijven tijdens het reizen met de camper, zoals het gebruik van openbare wifi-netwerken, het kopen van lokale simkaarten of het gebruik van een MiFi-router. CamperHomie geeft je graag wat tips.

 

Wifi gebruik voor onderweg, er zijn verschillende opties

 

Een MiFi-router is een draagbare router die werkt als een mobiele hotspot. Het apparaat maakt verbinding met mobiele netwerken en creëert een draadloos netwerk waarmee meerdere apparaten kunnen worden verbonden. Het is een handige optie voor mensen die vaak onderweg zijn met de camper en behoefte hebben aan een betrouwbare internetverbinding.

Een van de beste opties voor wifi-on-the-go is de MiFi-router. Het apparaat is klein en gemakkelijk mee te nemen, en biedt een veilige en betrouwbare internetverbinding. Er zijn verschillende modellen beschikbaar op de markt, elk met hun eigen unieke functies en specificaties.

Een van de beste MiFi-routers op de markt is de TP-Link M7350. Dit apparaat biedt ondersteuning voor 4G LTE-netwerken en kan verbinding maken met maximaal 10 apparaten tegelijkertijd. Het heeft ook een krachtige batterij die tot 10 uur meegaat op één lading.

Een ander voordeel van dit apparaat is dat het wordt geleverd met een intuïtieve mobiele app waarmee je eenvoudig verbinding kunt maken met het internet en de instellingen kunt aanpassen.

 

Foto: Nick Dunlap

 

Een andere optie is de Huawei E5577C. Dit apparaat biedt ondersteuning voor 4G LTE-netwerken en kan verbinding maken met maximaal 10 apparaten tegelijkertijd.

Het heeft ook een krachtige batterij die tot 6 uur meegaat op één lading. Een ander voordeel van dit apparaat is dat het wordt geleverd met een intuïtieve mobiele app waarmee je eenvoudig verbinding kunt maken met het internet en de instellingen kunt aanpassen.

Als je op zoek bent naar een goedkopere optie, dan is de Wifi 2 Go Mifi router misschien iets voor jou. De draadloze router ondersteund de laatste 3G en 4G(+) verbindingen en heeft een bereik tot wel 20 meter! Met een topsnelheid van 150mbps kun je overal razendsnel internetten.

Ongeacht welke MiFi-router je kiest, zorg ervoor dat je er een kiest die compatibel is met de mobiele netwerken in het land waar je naartoe reist. Als je bijvoorbeeld naar Europa reist, moet je ervoor zorgen dat de router compatibel is met de 4G LTE-netwerken in Europa.

Het is handig voor een vakantie buiten de Europese Unie een lokale simkaart aan te schaffen voor de MiFi-router. Het beste is om een prepaid simkaart te kopen met een vaste databundel, zodat je weet hoeveel geld je kwijt bent.

We kunnen ons ook voor stellen dat je tijdens je reis met je camper heerlijk offline wilt zijn. Dat kan natuurlijk ook en raden we je op zijn tijd, zeker aan. Je vindt tips om offline te blijven in dit blog.

Hebben jullie nog tips? Vul ze gerust aan onder dit blog. Fijne reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.