Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Nieuwe trend “camper newbies”, door stikstof crisis.

  • Camper Homie

Nieuwe trend “camper newbies”, door stikstof crisis.

“camper newbies”, door stikstof crisis.
De jongeren generatie kan door de stikstofcrisis bijna niet meer aan betaalbare huizen komen. Een alternatief voor een betaalbare woning is een rijdend exemplaar.

Jongeren kopen een huis op wielen en combineren het reizen met werken! Tegenwoordig kunnen we alles op afstand in de online wereld en “ de Cloud”.

Volgens de statistieken van BOVAG blijven de cijfers van de aanschaf van campers stijgen. Zowel tweedehands als nieuw. Hoe tof is het als je als jongeren de woon-werk balans kan combineren.

Stikstof

De groei van de bouwsector komt als gevolg van de stikstofcrisis en de nieuwe PFAS-norm voor de komende twee jaar (wellicht langer) stil te liggen. Dat stelt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

Ook nieuwbouw- en renovatieprojecten in de infrastructurele sector dalen dit jaar naar verwachting met 5 procent. Pas vanaf 2022 verwacht het instituut van de bouw dat de maatregelen van het huidige kabinet aan zullen slaan. Met als gevolg dat de productie van nieuwbouwwoningen naar verwachting in 2020 en 2021 met 5 procent zal afnemen. Bestaande woningen kunnen jongeren niet gelijk betalen omdat ze een bepaald percentage zelf aan hypotheek bij moeten leggen. Er zal een gedeelte van deze jongeren tussen wal en schip gaan vallen omdat zij gewoonweg nog niet genoeg eigen geld hebben.

De jongeren die een camper kopen en ombouwen als woon-werk plek, rondrijdend in Europa, de stoelen in het zonnetje buitenzetten met een uitgevouwen laptop (tablet of what ever) het werk op verschillende bestemmingen uit kunnen voeren, zullen daar ook weer niet slechter van worden denken wij zo……

Credits foto: @funforlouis (Insta)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.