Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Paklijst voor je camperreis; wat heb ik allemaal nodig?

 • CamperHomie

Paklijst voor je camperreis; wat heb ik allemaal nodig?

Leuk om te horen dat je plannen hebt om met een camper op reis te gaan! Alle begin is moeilijk dus we helpen je graag met een goede voorbereiding. Als beginnende Homie heb je genoeg waar je aan moet denken. Om je snel op weg te helpen hebben we een paklijst samengesteld. Moet zo een paklijst ellenlang zijn? Nee joh, dat is het leuke van het op reis gaan met een camper of überhaupt kamperen. Less is more! Deze paklijst moet vooral uit praktische zaken bestaan.

 

Waar ga je uit kiezen, een camper  huren of een camper kopen

Ten eerste is een camper wel gemakkelijk. Dit kan variëren van een kleine camperbus tot een grote camper met alles erop en eraan.  Je kunt misschien eerst een paar verschillende campers huren, zodat je weet welke er bij jou past? Wordt het een nieuwe of juist een ouder vintage model. CamperHomie is fan van de deelplatformen waar je een camper van iemand kunt huren die al fan is. Deze enthousiastelingen kunnen je zelfs alvast van vele tips voorzien. En wel uit eigen ervaring!

 

Beginnende camperaar

 

Praktische zaken op je paklijst is een must

Daarnaast zijn er een aantal andere zaken die je op je paklijst kunt zetten die handig zijn om te hebben, zoals een goede uitrusting voor binnen maar ook voor buiten je camper. Denk hierbij aan een slaapzak, kookgerei, een koelbox, EHBO-kit, enzovoort. Ook is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Informeer bij je verzekeraar welke verzekeringen je nodig hebt voor een camperreis.

 

Nog een gratis tip, het is aan te raden om vooraf een route uit te stippelen en je goed te verdiepen in de gebieden waar je doorheen gaat reizen. Daarbij is het wel zo handig te weten onder welke brug je door kan of hoe breed je wagen is zodat je onverhoopte situaties weet te vermijden. Je wil niet klem komen te zitten in een tunnel of zo he?

 

Het is dus super praktisch als je alvast je hoogte en breedte maten opschrijft op een sticker of zo, en dit op je dashboard plakt.  Zo schiet je niet gelijk tegen het dak wanneer een tunnel nadert en ben je goed voorbereid om op pad te gaan en kun je optimaal genieten van je camperreis. Dit is ook aan te raden bij je watertank en je brandstoftank, deze tanks worden snel door elkaar gehaald. Bij een elektrische camper is dit weer makkelijker.

 

Paklijst voor je camperreis

Regel één. Je gaat kamperen. Dus neem het minimale mee wat nodig is. Kennen we dat allemaal niet? Dat je een volle koffer meeneemt maar dat je er maar de helft ervan aantrekt? De bekende vijf stuks regel kun je hier zeker bij toepassen.

Dus niet meer dan vijf t-shirts, vijf broeken (of korte broeken) vijf jurken, vijf paar sokken en vijf paar onderbroeken. Onderweg kan je wel ergens wassen. Hoe minder je bij je hebt hoe minder je weegt. Bij een camperreis is er ook een maximaal gewicht toegestaan.

De toegestane maximummassa geeft aan hoe zwaar de camper in de praktijk maximaal mag wegen. Bij campers die geschikt zijn voor rijbewijs B, is dit nooit meer dan 3.500 kilogram. Dit is inclusief je spullen, bagage, brandstof, water en natuurlijk jezelf. Minder gewicht is weer minder uitstoot!

 

Foto: Nick Dunlap

 

Basispaklijst voor de beginnende camperaar:

 

 • Een camper met benodigde documenten, zoals rijbewijs en verzekering
 • Navigatie- en routekaarten
 • Slaapzak, kussen, dekens, lakens en kussenslopen
 • Handdoeken en washandjes
 • Toiletartikelen en toiletpapier (check het plastic vrij pakket van Camperhomie)
 • Schoonmaak spullen
 • Keukengerei, zoals pannen, borden, kopjes, koffie mok, bestek, snijplank en een flesopener
 • Eten, drinken en snacks (koop lokaal)
 • Waterfles of jerrycan
 • Campingstoelen en tafel
 • Zaklamp of hoofdlamp
 • EHBO-kit, inclusief pleisters, desinfecteermiddel en pijnstillers
 • Warme kleding en regenkleding, afhankelijk van het seizoen en de locatie
 • Wandelschoenen of stevige schoenen voor buitenactiviteiten
 • Insectenspray
 • Opladers voor telefoons, laptops, camera’s en andere elektronica.
 • Zonnebrand en een zonnebril
 • Veger en blik

 

Deze paklijst kan je natuurlijk nog geheel naar eigen wensen aanvullen. Laat je ons onder dit blog via de reacties weten of we nog iets missen?

Nog een laatste tip; Wanneer je wakker wordt met het beste uitzicht wat je maar kan bedenken, wil je dit vieren met een lekker bakje koffie. CamperHomie heeft een specialty koffie ontwikkeld speciaal voor dit moment!

CamperHomie Camper Goodies

Neem eens een kijkje bij de volgende blogs, daar helpen de Homies je verder zeker met de ervaring die zij al hebben opgedaan.

Lees hier verschillende blogs
Hier vind je een duurzame inpaklijst

 

Heel veel plezier gewenst! Adventures are waiting for you!

Één reactie op "Paklijst voor je camperreis; wat heb ik allemaal nodig?"

 • Hallo, ik neem geen normale handdoeken mee om mezelf na het wassen af te drogen, maar voor iedere dag een nieuw gastenboeken. Al mijn washandjes, handdoeken, dweils, tafelnapjes ea hebben een andere kleur dan wat ik thuis gebruik. Na het wassen in tas om in de camper te plaatsen en zo zeker dat ik alles terug meeheb 🙂 gr C .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.